Regio ZOU
Regio Lekstroom

VIP Samenwerken en de app | Starten in drie stappenWilt u de communicatiemodule gaan gebruiken? Meld u dan eerst aan bij Aty de Ruiter, manager Zorg, Innovatie Zorg-ICT bij UNICUM. Dit kan per e-mail of bel 06-13 83 15 00. Daarna volgt u deze drie stappen:

Stap 1 – Toegang tot VIPLive
Om gebruik te kunnen maken van de communicatiemodule en de app is een VIPLive-account vereist. De huisarts kan in VIPLive zien welke medewerkers van de huisartsenpraktijk een VIPLive-account hebben. Als de huisarts in VIPLive rechtsboven op zijn/haar naam klikt, vervolgens in het menu op ‘instellingen’ en vervolgens op de tab ‘Toegang patiëntdata’, dan verschijnt er een lijst met namen van medewerkers die een VIPLive-account hebben. Als een medewerker zijn/haar gebruikersnaam of wachtwoord is vergeten kunt u contact opnemen met de Calculus Helpdesk: 088 - 528 10 20 (optie 1) en info@calculus.nl. Gebruik dit formulier om een nieuw VIPLive-account aan te vragen.

Zorgpartners (zoals wijkverpleegkundigen) die nog geen VIPLive account hebben, kunnen dit krijgen via de huisartsenpraktijk. De huisartsenpraktijk kan hen vanuit VIPLive (rechtsboven klikken op naam en in menu op ‘uitnodigen zorgverleners’) een uitnodiging sturen met een link naar een aanvraagformulier.

Stap 2 – Zelfstandig aan de slag met 1-op-1-communicatie
U kunt nu aan de slag met de communicatiemodule en de app. Wij raden u aan te starten met 1-op-1-communicatie via de computer of app. Werkt u bij een huisartsenpraktjik? Raadpleeg dan deze handleiding om eenvoudig zelfstandig aan de slag te gaan.  Bent u zorgprofessional, maar werkt u niet in een huisartsenpraktijk? Bekijk dan deze handleiding. Toch een vraag? U kunt dan altijd terecht bij Calculus of bij de consulenten van UNICUM: Connie LamersBrenda Baar of Lida van der Maat.

Stap 3 – Bijeenkomst over groepscommunicatie
Wilt u starten met de VIP Samenwerken en de app en werkt u bij een huisartsenpraktijk? Dan raden wij u aan een van de informatiebijeenkomsten hierover bij te wonen. Raadpleeg de online nascholingskalender van UNICUM voor data en locaties. Is er nog geen scholing of informatiebijeenkomst over dit thema gepland? Neem dan contact op met Muriël Bakker,  coördinator nascholingen. Zij kan u vertellen of er een scholing wordt gepland of dat er wellicht een bijeenkomst specifiek voor uw wijk/praktijk georganiseerd kan worden.