Regio ZOU
Regio Lekstroom

VIP Samenwerken en de app | Starten in drie stappen


 

Wil je de communicatiemodule gaan gebruiken? Volg dan deze drie stappen:

Stap 1 – Toegang tot VIPLive
Om gebruik te kunnen maken van de communicatiemodule en de app is een VIPLive-account vereist. De huisarts kan in VIPLive als volgt zien welke praktijkmedewerkers een VIPLive-account hebben.

  • Klik in VIPLive rechtsboven op je naam
  • Kies vervolgens in het menu ‘instellingen’ 
  • Op de tab ‘Toegang patiëntdata’ verschijnt de lijst van medewerkers met een VIPLive-account  

Is een medewerker zijn/haar gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Neem dan contact op met de Calculus Helpdesk: 088 - 528 10 20 (optie 1) en info@calculus.nl. Gebruik dit formulier om een nieuw VIPLive-account aan te vragen.

Zorgpartners (zoals wijkverpleegkundigen) die nog geen VIPLive account hebben, kunnen dit krijgen via de huisartsenpraktijk. De huisartsenpraktijk kan hen vanuit VIPLive (rechtsboven klikken op naam en in menu op ‘uitnodigen zorgverleners’) een uitnodiging sturen met een link naar een aanvraagformulier.

Stap 2 – Zelfstandig aan de slag met 1-op-1-communicatie
Je kunt nu aan de slag met de communicatiemodule en de app. Op deze pagina vind je informatie over het installeren, activeren en werken met de app. Toch een vraag? Je kunt  hiervoor terecht bij Calculus of bij de consulenten van UNICUM: Connie LamersBrenda Baar of Lida van der Maat.

Stap 3 – Bijeenkomst over groepscommunicatie
Wilt je starten met de VIP Samenwerken en de app en werkt je bij een huisartsenpraktijk? Dan raden wij u aan een van de informatiebijeenkomsten hierover bij te wonen. Raadpleeg de online nascholingskalender van UNICUM voor data en locaties. Is er nog geen scholing of informatiebijeenkomst over dit thema gepland? Neem dan contact op met Muriël Bakker,  coördinator nascholingen. Zij kan je vertellen of er een scholing wordt gepland of dat er wellicht een bijeenkomst specifiek voor jouw wijk/praktijk georganiseerd kan worden.